در این ﺑﯿﺎﻧﯿﻪ كه روز شنبه نسخه ای از آن در اختیار ایرنا قرار گرفته است، به بیداری عدالتخواهانه و اسلامی در كشورهای مختلف از جمله بحرین و عربستان اشاره شده و آمده است: ﻣﺘﺄﺳﻔﺎﻧﻪ ﻧﻮﻋﯽ اﻧﻔﻌﺎل و ﺑﯽﺗﻮﺟﻬﯽ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻧﻘﺾ ﺣﻘﻮق ﻣﺮدم ﺗﺤﺖ ﺳﺘﻢ اﯾﻦ ﮐﺸﻮرﻫﺎ، در ﺳﻄﺢ ﺟﻬﺎﻧﯽ از ﺟﻤﻠﻪ ﻣﺤﺎﻓﻞ ﺣﻘﻮﻗﯽ ﺑﯿﻦاﻟﻤﻠﻠﯽ ﯾﺎ رﺳﺎﻧﻪﻫﺎی ﻣﻌﺮوف ﻣﺸﻬﻮد اﺳﺖ وﺑﺎﻟﺘﺒﻊ ﻣﻈﻠﻮﻣﯿﺖ ﻗﺮﺑﺎﻧﯿﺎن ﻧﻘﺾ ﺣﻘﻮق ﺑﺸﺮ ﻫﻤﭽﻨﺎن اداﻣﻪ دارد.
كمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران در این بیانیه ﺧﺎﻧﺪان آل سعود را ﻣﺠﺮﯾﺎن ﺗﺤﻮﻻت ﻓﺮاﻣﻠﯽ دانسته كه ﯾﺎ ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ ﺧﻮاﺳﺖ دوﻟﺖﻫﺎی ﻏﺮﺑﯽ و ﯾﺎ ﻧﺎﻓﯽ وﺣﺪت اﻣﺖ اﺳﻼﻣﯽ اﺳﺖ و ﺣﺘﯽ ﮔﺎه، ﻣﺮوج رﻓﺘﺎرﻫﺎی ﺧﺸﻮﻧﺖآﻣﯿﺰ در ﮐﺸﻮرﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ اﺳﻼﻣﯽ ﻧﯿﺰ است.
این كمیسیون تاكید كرده است: ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ دردﻫﺎی ﺟﻬﺎن اﺳﻼم در روز 'ﺣﻘﻮق ﺑﺸﺮ اﺳﻼﻣﯽ و ﮐﺮاﻣﺖ اﻧﺴﺎﻧﯽ'، ﺗﺼﻮﯾﺮ واﻗﻊﺑﯿﻨﺎﻧﻪﺗﺮی از وﺿﻌﯿﺖ ﻣﻮﺟﻮد در ﮐﺸﻮرﻫﺎی اﺳﻼﻣﯽ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺗﺼﻮﯾﺐﮐﻨﻨﺪﮔﺎن اﻋﻼﻣﯿﻪ اﺳﻼﻣﯽ ﺣﻘﻮق ﺑﺸﺮ، در اﺧﺘﯿﺎر ﻫﻤﻪ ﻣﺎ ﻗﺮار ﻣﯽدﻫﺪ ﺗﺎ در ﻣﺴﯿﺮ درﺳﺖ ﺣﺮﮐﺖ ﮐﻨﯿﻢ.
در بیانیه كمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، به ﻋﻤﻠﯿﺎتﻫﺎی ﺗﺮورﯾﺴﺘﯽ و ﺗﮑﻔﯿﺮی ﻣﺘﻌﺪد در ﺳﻄﺢ ﺑﺮﺧﯽ از ﮐﺸﻮرﻫﺎی اﺳﻼﻣﯽ از ﺟﻤﻠﻪ ﻋﺮاق، ﺳﻮرﯾﻪ، اﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎن و ﺑﺮﺧﯽ ﻣﻨﺎﻃﻖ دﯾﮕﺮ ﺟﻬﺎن اشاره شده و آمده است: در این جنایات، اﻧﺴﺎنﻫﺎی ﺑﯿﮕﻨﺎه زﯾﺎدی را ﺑﻪ ﮐﺎم ﻣﺮگ كشیده، اﻣﻮال زﯾﺎدی ﺗﺨﺮﯾﺐ و اﻣﻨﯿﺖ و ﺛﺒﺎت ﺟﻮاﻣﻊ را ﮐﻪ ﻻزﻣﮥ ﺗﻼش ﺑﺮای ﺗﺤﻘﻖ ﺣﻘﻮق ﻣﺨﺘﻠﻒ اﻧﺴﺎﻧﯽ و ﺑﺮﻗﺮاری ﻋﺪاﻟﺖ اﺳﺖ، ﻣﺨﺪوش شده است.
كمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران در بیانیه خود به ﺧﺒﺮﻫﺎی ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﻗﺘﻞ ﻋﺎم و آواره ﺳﺎﺧﺘﻦ ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﺎن ﻣﯿﺎﻧﻤﺎر و ﺑﺮﺧﯽ اﻗﺪاﻣﺎت ﻏﯿﺮاﻧﺴﺎﻧﯽ دﯾﮕﺮ ﺗﻮﺳﻂ ﺑﻮداﯾﯿﺎن اﻓﺮاﻃﯽ و ﺣﺎﻣﯿﺎن آﻧﻬﺎ در ﻫﻨﺪ و ﺳﺮﯾﻼﻧﮑﺎ اشاره كرد و افزود: مسلمانان باید علاوه بر همبستگی، اﻧﺠﻤﻦﻫﺎ و ﻧﻬﺎدﻫﺎی ﻓﻌﺎل و ﺗﺄﺛﯿﺮﮔﺬار را در جهان ﺷﮑﻞ دﻫﻨﺪ ﯾﺎ ﻧﻬﺎدﻫﺎی ﻣﻮﺟﻮد ﺧﻮد را ﺗﻘﻮﯾﺖ كنند.
این بیانیه ﻫم چنین ﺗﻌﺎﻣﻞ ﻣﻨﻄﻘﯽ، ﺣﻮل ﻣﺸﺘﺮﮐﺎت ﺑﺎ ﻋﻤﻮم ﻓﻌﺎﻟﯿﻦ ﺣﻘﻮق ﺑﺸﺮ و ﻧﻬﺎدﻫﺎی ﺣﻘﻮﻗﯽ ﺑﯿﻦاﻟﻤﻠﻠﯽ و ﺗﻘﻮﯾﺖ اﺋﺘﻼفﻫﺎی ﺟﻬﺎﻧﯽ در ﻣﻘﺎﺑﻞ ﻧﺎﻗﻀﺎن ﺣﻘﻮق ﺑﺸﺮ را اوﻟﻮﯾﺖ مسلمانان می داند ﺗﺎ هیچ كسی به راحتی نتواند حقوق آﻧﺎن را ﺗﻀﯿﯿﻊ ﻧﻤﺎﯾﺪ و دوﻟت ها ﻣﺠﺒﻮر ﺷﻮﻧﺪ ﮐﻪ در ﻫﺮ ﻣﻮرد ﺑﻪ ﺗﻌﻬﺪات ﺧﻮد ﺑﺮای ﺻﯿﺎﻧﺖ از ﺣﻘﻮق اﻧﺴﺎنﻫﺎ ﺑﺎ ﻓﻮرﯾﺖ ﻋﻤﻞ ﮐﻨﻨﺪ.
چهاردهم مرداد ماه 1369 هجری شمسی روزی است ﮐﻪ اﻋﻼﻣﯿﻪ اﺳﻼﻣﯽ ﺣﻘﻮق ﺑﺸﺮ در ﺳﺎزﻣﺎن ﮐﻨﻔﺮاﻧﺲ اﺳﻼﻣﯽ تصویب شد و ﺑﺎ ﻫﺪف ﺑﺰرﮔﺪاﺷﺖ ﻧﮕﺮش اﺳﻼم ﺑﻪ ﺣﻘﻮق اﻧﺴﺎنﻫﺎ و ﺻﯿﺎﻧﺖ از ﮐﺮاﻣﺖ ﺑﺸﺮی ﺑه اﯾﻦ ﻋﻨﻮان ﻧﺎﻣﯿﺪه ﺷﺪه اﺳﺖ.
اجتمام*1429 **1569